DIETETYKA KLINICZNA

DOBRY POSIŁEK W SZPITALACH

Data

Śniadanie

Obiad

14.04.2025

ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek kiszony 100 g
ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek kiszony 100 g
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml *zamiast naleśników PIEROGI
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml *zamiast naleśników PIEROGI

11.04.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt.
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt.
OBIAD: Krupnik jęczmienny () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Krupnik jęczmienny () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

10.04.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

09.04.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Kiwi 1 szt
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Kiwi 1 szt
OBIAD; Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Surówka z marchwi z olejem b/c () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
OBIAD; Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Surówka z marchwi z olejem b/c () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

08.04.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

07.04.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem () 200 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem () 200 g

04.04.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

03.04.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g ogórek świeży 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g ogórek świeży 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprz i warzywami 350g Sos pomidorowy 100 ml surówka wykwintna z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprz i warzywami 350g Sos pomidorowy 100 ml surówka wykwintna z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

02.04.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g (MLE,) Banan 1szt.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g (MLE,) Banan 1szt.
OBIAD; Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD; Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

01.04.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

31.03.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 40 g Jabłko 150 g
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną. 40 g Jabłko 150 g
Obiad: Brokułowa z ryżem (00 ml Ziemniaki gotowane 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Brokułowa z ryżem (00 ml Ziemniaki gotowane 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

28.03.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Kalafiorowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Kalafiorowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

27.03.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

26.03.2025

ŚNIADANIE: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Grysikowa () 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Grysikowa () 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

25.03.2025

Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g (MLE, S02,) Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt. 1 szt
Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g (MLE, S02,) Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt. 1 szt
Obiad: Grochowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Grochowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

24.03.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

21.03.2025

Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

20.03.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

19.03.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Jabłko 1 szt
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Jabłko 1 szt
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

18.03.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 100 g
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 100 g
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

17.03.2025

ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z kąpielą z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek Kiszony 100 G
ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z kąpielą z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek Kiszony 100 G
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłek* z/c 250 m
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłek* z/c 250 m

14.03.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt.
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt.
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

13.03.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

12.03.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Kiwi 1 szt
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Kiwi 1 szt
Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

11.03.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem * 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem * 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

10.03.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem 200 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem 200 g

06.03.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL,) Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL,) Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

05.03.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Banan 1szt.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Banan 1szt.
OBIAD: Brokułowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą () 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Brokułowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą () 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

04.03.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

03.03.2025

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Jabłko 150 g
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Jabłko 150 g
OBIAD: Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

28.02.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

27.02.2025

ŚNIADANIA: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIA: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

26.02.2025

ŚNIADANIE: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (
ŚNIADANIE: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (
OBIAD: Grysikowa () 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Grysikowa () 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

25.02.2025

ŚNIADANIE: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g ( Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt.
ŚNIADANIE: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g ( Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt.
OBIAD: Grochowa z ziemniakami () 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g , Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Grochowa z ziemniakami () 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g , Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

24.02.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

21.02.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

20.02.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

19.02.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Jabłko 1 szt
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Jabłko 1 szt
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

18.02.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 100 g
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 100 g
OBIAD: Brokułowa z ziemniakami () 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Brokułowa z ziemniakami () 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

17.02.2025

ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek kiszony 100 g
ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Ogórek kiszony 100 g
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Fasolowa z ziemniakami () 500 ml Naleśniki z serem 300 g Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

14.02.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50g Banan 1 szt.
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50g Banan 1 szt.
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250g Ryba smażona 120g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250g Ryba smażona 120g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

13.02.2025

Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

12.02.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g ( MLE,) Mandarynka 150 g
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g ( MLE,) Mandarynka 150 g
Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

11.02.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Ogórek świeży 100 g
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Jarzynowa z zacierką dieta 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

10.02.2025

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem () 200 g
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem () 200 g

07.02.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

06.02.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

05.02.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Banan 1szt.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Banan 1szt.
Obiad: Zupa z soczewicy i ziemniakami 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Zupa z soczewicy i ziemniakami 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

04.02.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

03.02.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Jabłko 150 g
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Jabłko 150 g
Obiad: Brokułowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Brokułowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

31.01.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Kalafiorowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Kalafiorowa z ryżem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

30.01.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

29.01.2025

Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Grysikowa 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Grysikowa 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Fasolka szparagowa z wody* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

28.01.2025

Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt.
Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Banan 1szt.
Obiad: Grochowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Grochowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos pieczarkowy 100 ml Marchew gotowana z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

27.01.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g
OBIAD Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

24.01.2025

Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Obiad: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

23.01.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z natką pietruszki 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

22.01.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g Jabłko 1 szt
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g Jabłko 1 szt
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

21.01.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 100 g
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak1 szt Papryka świeża 100 g
OBIAD: Brokułowa z ziemniakami () 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Brokułowa z ziemniakami () 500 ml Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z selera i jabłka () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

20.01.2025

ŚNIADANIE
ŚNIADANIE
OBIAD
OBIAD

17.01.2025

Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt. 1 szt
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Banan 1szt. 1 szt
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

16.01.2025

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron Spaghetti 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

15.01.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Mandarynka 150 g
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Serek homo. naturalny 100 g Mandarynka 150 g
Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska drobiowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska drobiowa 100 g Sos koperkowy * 100 ml Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

14.01.2025

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g (MLE, S02,) Ogórek świeży 100 g
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g (MLE, S02,) Ogórek świeży 100 g
OBIAD: Jarzynowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem ()* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
OBIAD: Jarzynowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pomidorowy 100 ml Marchew z groszkiem ()* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

13.01.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 100 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem 200 g
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Surówka z marchwi i selera z olejem 200 g

10.01.2025

Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml Kakao z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 150 g
Obiad: Dyniowa z makaronem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Dyniowa z makaronem 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

09.01.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Ogórek świeży 100 g
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 mL Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 mL Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

08.01.2025

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt; Ser żółty 40 g Banan 1szt. 1 szt
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt; Ser żółty 40 g Banan 1szt. 1 szt
OBIAD: Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Zupa z soczewicy i ziemniakami () 500 ml Ziemniaki gotowane 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

07.01.2025

ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek konserwowy 100 g
OBIAD: Brokułowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą () 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Brokułowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą () 200 g Kalafior gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

03.01.2025

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki gotowane () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

02.01.2025

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml