OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki () 250 gRyba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 mlChleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 gMandarynka 2 sztKakao z mlekiem 250 ml
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 mlŁazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 gBrokuł gotowany* 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 mlChleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40gSałata lodowa 35 gKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Grochowa z ziemniakami () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 gJogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40gMandarynka 2 sztKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Krupnik jęczmienny () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Chleb Graham 30 G
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidła śliwkowe 50 g
Jabłko 1 szt 1 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 mlMakaron 200 gSos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo
rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem
białka wieprzowego 40 g
Ogórek kiszony 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (
OBIAD:
Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g
Jogurt truskawkowy 100 g 1 szT
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 gChleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt(MLE,)Serek homo. naturalny 100 g Jabłko 1 szt 1 sztKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 mlKasza jęczmienna/sypko 200 g Pulpet wieprzowy 100 g Sos jarzynowy () 100 ml Surówka z marchwi z olejem 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 40 g
Mandarynka 2 szt
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad:
Zupa z soczewicy i ziemniakami
Ziemniaki
Kotlet mielony drobiowy
Buraczki podprawiane -drobno tarte
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Ser żółty
Mandarynka
OBIAD:
Kalafiorowa z ryżem () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidła śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g(
Brokuł gotowany* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 400 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona
,parzona 40 g
Sałata lodowa 35 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad:
Grysikowa
Ziemniaki
Kotlet drobiowy panierowany z udźca
Sałatka szwedzka
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Ryż na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Ser żółty
Jabłko
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Kapuśniak z kapusty kiszonej
Kasza jęczmienna
Pieczeń rzymska wieprzowa
Sos ziołowy
Marchew gotowana z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Makaron na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Jajko gotowane
Chrzan ze śmietaną
Kawa zbożowa z mlekiem
Sałata zielona
Obiad: Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka sołtysa wieprzowaMandarynka Kawa zbożowa z mlekiem
OBIAD:
Szpinakowa z zacierką 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynka 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt
Fasolka po bretońsku 350 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Twarożek z ziołami 100 g
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Obiad:
Pieczarkowa z makaronem
Ziemniaki
Kaszanka wp z cebulką
Ogórek kiszony z cebulką z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Kasza kukurydziana na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Szynka Piastowska
Mandarynka
Obiad:
Jarzynowa z zacierką 500 ml.
Ziemniaki 250g.
Filet z kurczaka pieczony 100g.
Sos pietruszkowy 100ml.
Marchew gotowana z olejem 100g.
Surówka wykwintna z olejem 100g.
Kompot owocowy z jabłkami 250ml.
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 300ml.
Chleb mieszany pszenno-żytni 100g.
Chleb graham 30g.
Masło porcjowane 10g.
Jajko gotowane kl. M 1 szt.
Chrzan ze śmietaną 20g.
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml.
Sałata zielona 35g.
Obiad:
Barszcz czerwony z ziemniakami
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem
Jogurt truskawkowy
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynkowa dębowa drobiowa Mandarynka Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad: GrysikowaZiemniakiKotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzkaKompot owocowy z jabłkami
Śniadanie: Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane 1Ser żółty BananKawa zbożowa z mlekiem
OBIAD:
Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml
Makaron 200 g
Sos boloński z mięsa wp () 150 g
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150
g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo
rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem
białka wieprzowego 40 g
Ogórek kiszony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Obiad:
Kapuśniak z kapusty kiszonej
Kasza jęczmienna/sypko
Pieczeń rzymska wieprzowa
Sos jarzynowy
Surówka z marchwi z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Serek homo. naturalny
Jabłko
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Jarzynowa z zacierką
Ziemniaki
Filet z kurczaka pieczony
Sos pietruszkowy
Marchew z groszkiem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Jajko gotowane
Chrzan ze śmietaną
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem
Jogurt truskawkowy
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Kasza kukurydziana na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Szynkowa dębowa drobiowa
Ogórek kiszony
Kawa zbożowa z mlekiem
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 40 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem
Śniadanie – dieta podstawowa Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem Kompot owocowy
Obiad – dieta podstawowa Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy
Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Polędwiczanka z warzywami Pomidor Kawa zbożowa z mlekiem
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Śliwka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser topiony 50 g Papryka świeża 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 m
Obiad- dieta podstawowa Brokułowa z ziemniakami Kasza jęczmienna Bitka z szynki wieprzowej Sos meksykański Surówka z kapusty białej z olejem Kompot owocowy
Śniadanie- dieta podstawowa Zacierka na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasta z twarogu z koperkiem
Śniadanie- dieta podstawowa Płatki pszenne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Ogórek kiszony
Obiad – dieta podstawowa Fasolowa z ziemniakami Naleśniki z serem Mus z jabłek Kompot owocowy
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120g Masło porcjowane 10 g Powidłow śliwkowe 50 g Gruszka 1 szt 150 g Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (morszczuk) 120 g Surówka z kapisty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron 200g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski 150 g Kompot owocowy z jabłkiem 250 ml
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g Kiełbasa żywiecka wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 40 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser topiony Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos jarzynowy Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami
Obiad – dieta podstawowa Jarzynowa z zacierką Ziemniaki Filet z kurczaka pieczony Marchew z groszkiem Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie -dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad – dieta podstawowa Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka z indykiem Ogórek kiszony
OBIAD: Dyniowa z makaronem 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Śliwka 2 szt
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Leczo z cukini z kiełbasą 350 g Kompot owocowy z jabłkami 250 m
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 70 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki gotowane drobno tarte Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Gruszka
Obiad -dieta podstawowa Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej
Śniadanie- dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasztetowa drobiowo-wieprzowa Ogórek kiszony
OBIAD: Brokułowa z ryżem 500 ml Ziemniaki 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 mL chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10 g 2 szt Polędwica sopocka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody 40 g Pomidor 50 g
OBIAD: Kalafiorowa z ryżem (500 ml) Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50 g Gruszka 1 szt
OBIAD (DIETA PODSTAWOWA): Barszcz czerwony z ziemniakami Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany
ŚNIADANIE (DIETA PODSTAWOWA): Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona Sałata zielona
Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka
Śniadanie – dieta podstawowa Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Jabłko
Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna/sypko Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem
Śniadanie- dieta podstawowa Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną
Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Polędwiczanka z warzywami dr-wp Pomidor
Obiad- dieta wątrobowa Szpinakowa z zacierką Ziemniaki Ryba pieczona (Morszczuk) Bukiet jarzyn gotowany z olejem Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie -dieta wątrobowa Kasza manna na mleku Bułka pszenno-żytnia Masło porcjowane Dżem Jabłko pieczone Kakao z mlekiem
Obiad-dieta cukrzycowa Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml Cukinia pieczona z olejem 100 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem100 g Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie-dieta wątrobowa Bułka pszenno-żytnia 50g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z ziołami 70 g Pomidor 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Płatki owsiane na mleku
Obiad – dieta podstawowa. Pieczarkowa z makaronem 500ml, ziemniaki 200g, kaszanka wieprzowa z cebulką z olejem 150g, kompot owocowy z jabłkami 250ml
Obiad – dieta podstawowa Brokułowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z kapusty białej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu 70 g Ogórek konserwowy 50 g
Śniadanie – dieta podstawowa
Płatki jęczmienne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona
Pomidor
Obiad – dieta podstawowa
Brokułowa z ryżem
Ziemniaki
Gulasz warzywny z ciecierzycą
Surówka z selera i jabłka z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Obiad – dieta podstawowa
Pieczarkowa z ziemniakami
Makaron
Szynka wieprzowa pieczona
Sos pietruszkowy
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa
Kasza kukurydziana na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Pasztetowa
Ogórek kiszony
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Ser żółty 40 g
Gruszka 1szt. 150 g
Obiad:
Grysikowa 500 ml
Ziemniaki 250 g
Kotlet mielony drobiowy 120 g
Buraczki gotowane drobno tarte 150 g
Kompot owocowy z jabłkami 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Pasta z twarogu z koperkiem 100 g
Sałata zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Leczo z cukini z kiełbasą 350 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki pszenne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Śliwka szt 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Dyniowa z makaronem 500 ml
Ziemniaki 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
Śniadanie – dieta podstawowa
Kasza kukurydziana na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Szynka z indykiem
Ogórek kiszony
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad – dieta podstawowa
Barszcz czerwony z ziemniakami
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem
Jogurt truskawkowy
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa
Płatki jęczmienne na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Jajko gotowane
Chrzan ze śmietaną
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad – dieta podstawowa
Jarzynowa z zacierką
Ziemniaki
Filet z kurczaka pieczony
Sos pietruszkowy
Marchew z groszkiem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie – dieta podstawowa
Płatki owsiane na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Ser topiony
Jabłko
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad- dieta podstawowa
Kapuśniak z kapusty kiszonej
Kasza jęczmienna/sypko
Pieczeń rzymska wieprzowa
Sos jarzynowy
Surówka z marchwi z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona
wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g
Ogórek kiszony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml
Makaron 200 g
Sos boloński z mięsa wp 150 g
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidło śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD;
Krupnik jęczmienny 500 ml
Ziemniaki 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki pszenne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb pszenno-żytni
Masło porcjowane
Ser żółty
Ogórek kiszony
Obiad:
Fasolowa z ziemniakami
Naleśniki z serem
Mus z jabłek
Kompot owocowy z jabłkiem
Śniadanie:
Zacierka na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Pasta z twarogu z koperkiem
Pomidor
Obiad:
Brokułowa z ziemniakami
Kasza jęczmienna
Bitka z szynki wieprzowej
Sos meksykański
Surówka z kapusty białej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod.
b.sojowego i wody 40 g
Jabłko 1 szt
OBIAD:
Pieczarkowa z makaronem () 500 ml
Ziemniaki 200 g
Kaszanka wp z cebulką 120 g
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Ser topiony 50 g
Papryka świeża 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt
Fasolka po bretońsku 350 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynki 1 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Szpinakowa z zacierką 500 ml
Ziemniaki 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Szynka sołtysa wieprzowa
Pomidor
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Grochowa z ziemniakami
Zapiekanka z ryżu i jabłka
Jogurt truskawkowy
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Makaron na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Jajko gotowane
Chrzan ze śmietaną
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Kapuśniak z kapusty kiszonej
Kasza jęczmienna
Pieczeń rzymska wieprzowa
Sos ziołowy
Marchew gotowana z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Ryż na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Ser żółty
Jabłko
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Grysikowa
Ziemniaki
Kotlet drobiowy panierowany z udźca
Sałatka szwedzka
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 400 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynka sołtysa wieprzowa ,wędzona, parzona 40 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidło śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Kalafiorowa z ryżem () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 sztT
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 40 g
Pomidor 50 g
OBIAD:
Brokułowa z ryżem 500 ml
Ziemniaki 250 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z
dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g
Ogórek kiszony 50 g
OBIAD:
Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml
Makaron 200 g
Szynka wieprzowa pieczona 100 g
Sos pietruszkowy 100 ml
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Ser żółty 40 g
Jabłko 1 szt
OBIAD:
Grysikowa 500 ml
Ziemniaki 250 g
Kotlet mielony drobiowy 120 g
Buraczki podprawiane -drobno tarte 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Pasta z twarogu z koperkiem 100 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g
Sos pomidorowy 100 ml
Cukinia pieczona z olejem * 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki pszenne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynka 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Dyniowa z makaronem () 500 ml
Ziemniaki 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidła śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Krupnik jęczmienny () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem () 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Kasza kukurydziana na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Masło porcjowane
Szynka Piastowska
Jabłko
Obiad:
Fasolowa z ziemniakami
Makaron
Twaróg półtłusty
Mus z jabłek
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku 300 ml (
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Twarożek z ziołami 100 g
Papryka świeża 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt
Fasolka po bretońsku 350 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynka 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Szpinakowa z zacierką () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Śniadanie:
Makaron na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane 1
Jajko gotowane
Chrzan ze śmietaną
Kawa zbożowa z mlekiem
Sałata zielona
Obiad:
Grochowa z ziemniakami
Zapiekanka z ryżu i jabłka
Jogurt truskawkowy
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 400 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynka sołtysa wieprzowa wędzona
parzona 40 g
Sałata lodowa 35 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g
Brokuł gotowany* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidła śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Kalafiorowa z ryżem () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
Jabłko
Obiad:
Brokułowa z ryżem
Ziemniaki
Gulasz warzywny z ciecierzycą
Surówka z selera i jabłka z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Kasza kukurydziana na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Pasztet Ciechanowski
Ogórek kiszony
Obiad:
Pieczarkowa z ziemniakami
Makaron
Szynka wieprzowa pieczona
Sos pietruszkowy
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Ser żółty
Mandarynka
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
(MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 100 g (MLE,)
Sałata lodowa 35 g ( )
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami
() 350 g
Sos pomidorowy 100 ml
Cukinia pieczona z olejem * 200 g ( )
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Serek homo. naturalny
Jabłko
Kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
Kapuśniak z kapusty kiszonej
Kasza jęczmienna/sypko
Pieczeń rzymska wieprzowa
Sos jarzynowy
Surówka z marchwi z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
(MLE,)
Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo
rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem
białka wieprzowego 40 g
Ogórek kiszony 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml
Makaron 200 g
Sos boloński z mięsa wp () 150 g
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Powidła śliwkowe 50 g
Gruszka 1szt. 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Krupnik jęczmienny () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Surówka wielowarzywna z olejem 200 g
(SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki pszenne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Ser żółty
Ogórek świeży
Obiad:
Fasolowa z ziemniakami
Naleśniki z serem
Mus z jabłek
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Zacierka na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Pasta z twarogu z koperkiem
Pomidor
Obiad:
Brokułowa z ziemniakami
Kasza jęczmienna
Bitka z szynki wieprzowej
Sos meksykański
Surówka z kapusty białej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Szynka dębowa drobiowa
Jabłko
Obiad:
Brokułowa z ryżem
Ziemniaki
Gulasz warzywny z ciecierzycy
Surówka z selera i jabłka z olejem
Kompot owocowy z jabłkiem
Śniadanie:
Kasza kukurydziana na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Pasztet Ciechanowski
Ogórek kiszony
Obiad:
Pieczarkowa z ziemniakami
Makaron
Szynka wieprzowa pieczona
Sos pietruszkowy
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Pasta z twarogu z koperkiem 100 g
Sałata lodowa 35 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami
() 350 g
Sos pomidorowy 100 ml
Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250
Ciasto drożdżowe 50 g
ŚNIADANIE:
Płatki pszenne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynka 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Dyniowa z makaronem () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Jajko gotowane kl M 1 szt
Chrzan ze śmietaną 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Sałata zielona 35 g
OBIAD:
Jarzynowa z zacierką () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
Sos pietruszkowy () 100 ml
Marchew z groszkiem ()* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Śniadanie:
Płatki pszenne na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb Graham
Masło porcjowane
Ser żółty
Ogórek świeży
Obiad:
Fasolowa z ziemniakami
Naleśniki z serem
Mus z jabłek
Kompot owocowy z jabłkami
Śniadanie:
Zacierka na mleku
Kawa zbożowa z mlekiem
Chleb mieszany pszenno-żytni 10
Chleb Graham
Masło porcjowane
Pasta z twarogu z koperkiem
Pomidor
Obiad:
Brokułowa z ziemniakami
Kasza jęczmienna/sypko
Bitka z szynki wieprzowej
Sos meksykański
Surówka z kapusty białej z olejem
Kompot owocowy z jabłkami
ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g
Mandarynka 2 szt
OBIAD:
Pieczarkowa z makaronem () 500 ml
Ziemniaki () 200 g
Kaszanka wp z cebulką 120 g
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Twarożek z ziołami 100 g
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt
Fasolka po bretońsku 350 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Dżem 50 g
Mandarynka 2 szt
Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD:
Szpinakowa z zacierką () 500 ml
Ziemniaki () 250 g
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Makaron na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Jajko gotowane kl M 1 szT
Chrzan ze śmietaną 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (
Sałata zielona 35 g
OBIAD:
Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
Sos ziołowy () 100 ml
Marchew gotowana z olejem () 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
ŚNIADANIE:
Ryż na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Chleb Graham 30 g
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt
Ser żółty 40 g
Jabłko 1 szt 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD:
Grysikowa () 500 ml
Ziemniaki () 200 g
Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g
Sałatka szwedzka () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml