„Kwasy tłuszczowe omega-3 w onkologii” pod red. prof. S. Kłęka

„Kwasy tłuszczowe omega-3 w onkologii” pod red. prof. S. Kłęka

Z przyjemnością informujemy, że na rynku wydawnictw medycznych ukazała się nowa publikacja o dużym znaczeniu dla praktyki klinicznej. Jest to – wydana przez PZWL – monografia pt. „Kwasy tłuszczowe omega-3 w onkologii”, pod redakcją prof. dr hab. n. med. Stanisława Kłęka. Współautorką jest  mgr Urszula Oskwarek, dietetyk kliniczny, członkini POLSPEN, zawodowo związana z krakowskim oddziałem NIO-PIB.

To kompleksowe opracowanie dotyczące znaczenia kwasów tłuszczowych omega-3 w leczeniu żywieniowym pacjentów onkologicznych. Znajdują się w nim m.in. informacje dotyczące:

  • leczenia żywieniowego w onkologii,
  • wpływu nowotworu na organizm,
  • roli kwasów omega-3 u pacjentów onkologicznych,
  • zastosowania omega-3 w trakcie leczenia systemowego,
  • roli omega-3 w chirurgii,
  • roli omega-3 w radioterapii,
  • wytycznych w zakresie stosowania kwasów omega-3.

Publikacja stanowi  cenne źródło wiedzy nie tylko dla lekarzy czy dietetyków klinicznych, ale również wszystkich specjalistów zajmujących się opieką nad pacjentami onkologicznymi.

Możliwość komentowania została wyłączona.