DOBRY POSIŁEK W SZPITALACH - ARCHIWUM 10.2023 – 02.2024 OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki () 250 gRyba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 mlChleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 gMandarynka 2 sztKakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 mlŁazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 gBrokuł gotowany* 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 mlChleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40gSałata lodowa 35 gKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Grochowa z ziemniakami () 500 ml Zapiekanka z ryżu i jabłka () 300 gJogurt truskawkowy 100 g 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 gMasło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40gMandarynka 2 sztKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Krupnik jęczmienny () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 G Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Jabłko 1 szt 1 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 mlMakaron 200 gSos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem 250 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szT Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 gChleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt(MLE,)Serek homo. naturalny 100 g Jabłko 1 szt 1 sztKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 mlKasza jęczmienna/sypko 200 g Pulpet wieprzowy 100 g Sos jarzynowy () 100 ml Surówka z marchwi z olejem 200 gKompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Mandarynka 2 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Obiad: Zupa z soczewicy i ziemniakami Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki podprawiane -drobno tarte Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Mandarynka OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g( Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Obiad: Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Sałata zielona Obiad: Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka sołtysa wieprzowaMandarynka Kawa zbożowa z mlekiem OBIAD: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z ziołami 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Obiad: Pieczarkowa z makaronem Ziemniaki Kaszanka wp z cebulką Ogórek kiszony z cebulką z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka Piastowska Mandarynka Obiad: Jarzynowa z zacierką 500 ml. Ziemniaki 250g. Filet z kurczaka pieczony 100g. Sos pietruszkowy 100ml. Marchew gotowana z olejem 100g. Surówka wykwintna z olejem 100g. Kompot owocowy z jabłkami 250ml. Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 300ml. Chleb mieszany pszenno-żytni 100g. Chleb graham 30g. Masło porcjowane 10g. Jajko gotowane kl. M 1 szt. Chrzan ze śmietaną 20g. Kawa zbożowa z mlekiem 250ml. Sałata zielona 35g. Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynkowa dębowa drobiowa Mandarynka Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: GrysikowaZiemniakiKotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzkaKompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane 1Ser żółty BananKawa zbożowa z mlekiem OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna/sypko Pieczeń rzymska wieprzowa Sos jarzynowy Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Serek homo. naturalny Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Jarzynowa z zacierką Ziemniaki Filet z kurczaka pieczony Sos pietruszkowy Marchew z groszkiem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Obiad Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynkowa dębowa drobiowa Ogórek kiszony Kawa zbożowa z mlekiem OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 40 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Śniadanie – dieta podstawowa Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem Kompot owocowy Obiad – dieta podstawowa Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Polędwiczanka z warzywami Pomidor Kawa zbożowa z mlekiem ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Śliwka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser topiony 50 g Papryka świeża 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 m Obiad- dieta podstawowa Brokułowa z ziemniakami Kasza jęczmienna Bitka z szynki wieprzowej Sos meksykański Surówka z kapusty białej z olejem Kompot owocowy Śniadanie- dieta podstawowa Zacierka na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasta z twarogu z koperkiem Śniadanie- dieta podstawowa Płatki pszenne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Ogórek kiszony Obiad – dieta podstawowa Fasolowa z ziemniakami Naleśniki z serem Mus z jabłek Kompot owocowy ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120g Masło porcjowane 10 g Powidłow śliwkowe 50 g Gruszka 1 szt 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (morszczuk) 120 g Surówka z kapisty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami 500 ml Makaron 200g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski 150 g Kompot owocowy z jabłkiem 250 ml ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g Kiełbasa żywiecka wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 40 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser topiony Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos jarzynowy Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami Obiad – dieta podstawowa Jarzynowa z zacierką Ziemniaki Filet z kurczaka pieczony Marchew z groszkiem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie -dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Obiad – dieta podstawowa Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka z indykiem Ogórek kiszony OBIAD: Dyniowa z makaronem 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Śliwka 2 szt OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Leczo z cukini z kiełbasą 350 g Kompot owocowy z jabłkami 250 m ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 70 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki gotowane drobno tarte Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Gruszka Obiad -dieta podstawowa Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej Śniadanie- dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasztetowa drobiowo-wieprzowa Ogórek kiszony OBIAD: Brokułowa z ryżem 500 ml Ziemniaki 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 mL chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10 g 2 szt Polędwica sopocka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody 40 g Pomidor 50 g OBIAD: Kalafiorowa z ryżem (500 ml) Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50 g Gruszka 1 szt OBIAD (DIETA PODSTAWOWA): Barszcz czerwony z ziemniakami Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany ŚNIADANIE (DIETA PODSTAWOWA): Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona Sałata zielona Obiad – dieta podstawowa Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka Śniadanie – dieta podstawowa Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Jabłko Obiad – dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna/sypko Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem Śniadanie- dieta podstawowa Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Polędwiczanka z warzywami dr-wp Pomidor Obiad- dieta wątrobowa Szpinakowa z zacierką Ziemniaki Ryba pieczona (Morszczuk) Bukiet jarzyn gotowany z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie -dieta wątrobowa Kasza manna na mleku Bułka pszenno-żytnia Masło porcjowane Dżem Jabłko pieczone Kakao z mlekiem Obiad-dieta cukrzycowa Barszcz biały z ziemniakami 500 ml Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml Cukinia pieczona z olejem 100 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem100 g Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie-dieta wątrobowa Bułka pszenno-żytnia 50g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z ziołami 70 g Pomidor 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Płatki owsiane na mleku Śniadanie – dieta podstawowa. Kasza kukurydziana na mleku 300ml, kawa zbożowa z mlekiem 250ml, chleb mieszany pszenno-żytni 120g, masło porcjowane 10g (82% tł.). Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 40g, Jabłko 1 szt. Obiad – dieta podstawowa. Pieczarkowa z makaronem 500ml, ziemniaki 200g, kaszanka wieprzowa z cebulką z olejem 150g, kompot owocowy z jabłkami 250ml Obiad – dieta podstawowa Brokułowa z ziemniakami 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g Sos meksykański 100 g Surówka z kapusty białej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Zacierka na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu 70 g Ogórek konserwowy 50 g Śniadanie – dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona Pomidor Obiad – dieta podstawowa Brokułowa z ryżem Ziemniaki Gulasz warzywny z ciecierzycą Surówka z selera i jabłka z olejem Kompot owocowy z jabłkami Obiad – dieta podstawowa Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasztetowa Ogórek kiszony Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Gruszka 1szt. 150 g Obiad: Grysikowa 500 ml Ziemniaki 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Buraczki gotowane drobno tarte 150 g Kompot owocowy z jabłkami 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Leczo z cukini z kiełbasą 350 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Śliwka szt 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Dyniowa z makaronem 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Śniadanie – dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka z indykiem Ogórek kiszony Kawa zbożowa z mlekiem Obiad – dieta podstawowa Barszcz czerwony z ziemniakami Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Obiad – dieta podstawowa Jarzynowa z zacierką Ziemniaki Filet z kurczaka pieczony Sos pietruszkowy Marchew z groszkiem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie – dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser topiony Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad- dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna/sypko Pieczeń rzymska wieprzowa Sos jarzynowy Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Sos boloński z mięsa wp 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD; Krupnik jęczmienny 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki pszenne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Ogórek kiszony Obiad: Fasolowa z ziemniakami Naleśniki z serem Mus z jabłek Kompot owocowy z jabłkiem Śniadanie: Zacierka na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Pasta z twarogu z koperkiem Pomidor Obiad: Brokułowa z ziemniakami Kasza jęczmienna Bitka z szynki wieprzowej Sos meksykański Surówka z kapusty białej z olejem Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Jabłko 1 szt OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki 200 g Kaszanka wp z cebulką 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser topiony 50 g Papryka świeża 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynki 1 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z zacierką 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka sołtysa wieprzowa Pomidor Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna Pieczeń rzymska wieprzowa Sos ziołowy Marchew gotowana z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Ryż na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Ser żółty Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Grysikowa Ziemniaki Kotlet drobiowy panierowany z udźca Sałatka szwedzka Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa ,wędzona, parzona 40 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidło śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 sztT Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pomidor 50 g OBIAD: Brokułowa z ryżem 500 ml Ziemniaki 250 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g Ogórek kiszony 50 g OBIAD: Pieczarkowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy 100 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt OBIAD: Grysikowa 500 ml Ziemniaki 250 g Kotlet mielony drobiowy 120 g Buraczki podprawiane -drobno tarte 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml Cukinia pieczona z olejem * 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Krupnik jęczmienny () 500 ml Ziemniaki () 250 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g Surówka wielowarzywna z olejem () 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Masło porcjowane Szynka Piastowska Jabłko Obiad: Fasolowa z ziemniakami Makaron Twaróg półtłusty Mus z jabłek Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z ziołami 100 g Papryka świeża 50 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m Śniadanie: Makaron na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane 1 Jajko gotowane Chrzan ze śmietaną Kawa zbożowa z mlekiem Sałata zielona Obiad: Grochowa z ziemniakami Zapiekanka z ryżu i jabłka Jogurt truskawkowy Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 400 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa wędzona parzona 40 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami () 500 ml Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g Brokuł gotowany* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Kalafiorowa z ryżem () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo Jabłko Obiad: Brokułowa z ryżem Ziemniaki Gulasz warzywny z ciecierzycą Surówka z selera i jabłka z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Pasztet Ciechanowski Ogórek kiszony Obiad: Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Mandarynka Obiad: Grysikowa Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki podprawiane Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 100 g (MLE,) Sałata lodowa 35 g ( ) Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g Sos pomidorowy 100 ml Cukinia pieczona z olejem * 200 g ( ) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Serek homo. naturalny Jabłko Kawa zbożowa z mlekiem Obiad: Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza jęczmienna/sypko Pieczeń rzymska wieprzowa Sos jarzynowy Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE,) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 40 g Ogórek kiszony 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Szpinakowa z ziemniakami () 500 ml Makaron 200 g Sos boloński z mięsa wp () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Powidła śliwkowe 50 g Gruszka 1szt. 150 g Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Krupnik jęczmienny () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Surówka wielowarzywna z olejem 200 g (SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki pszenne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Ogórek świeży Obiad: Fasolowa z ziemniakami Naleśniki z serem Mus z jabłek Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Zacierka na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Pasta z twarogu z koperkiem Pomidor Obiad: Brokułowa z ziemniakami Kasza jęczmienna Bitka z szynki wieprzowej Sos meksykański Surówka z kapusty białej z olejem Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka dębowa drobiowa Jabłko Obiad: Brokułowa z ryżem Ziemniaki Gulasz warzywny z ciecierzycy Surówka z selera i jabłka z olejem Kompot owocowy z jabłkiem Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Pasztet Ciechanowski Ogórek kiszony Obiad: Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej z olejem Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 Ciasto drożdżowe 50 g ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt Chrzan ze śmietaną 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Sałata zielona 35 g OBIAD: Jarzynowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki () 250 g Filet z kurczaka pieczony 100 g Sos pietruszkowy () 100 ml Marchew z groszkiem ()* 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Śniadanie: Płatki pszenne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Ogórek świeży Obiad: Fasolowa z ziemniakami Naleśniki z serem Mus z jabłek Kompot owocowy z jabłkami Śniadanie: Zacierka na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni 10 Chleb Graham Masło porcjowane Pasta z twarogu z koperkiem Pomidor Obiad: Brokułowa z ziemniakami Kasza jęczmienna/sypko Bitka z szynki wieprzowej Sos meksykański Surówka z kapusty białej z olejem Kompot owocowy z jabłkami ŚNIADANIE: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g Mandarynka 2 szt OBIAD: Pieczarkowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki () 200 g Kaszanka wp z cebulką 120 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Twarożek z ziołami 100 g Papryka świeża 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt Fasolka po bretońsku 350 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml OBIAD: Szpinakowa z zacierką () 500 ml Ziemniaki () 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Makaron na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szT Chrzan ze śmietaną 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( Sałata zielona 35 g OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej () 500 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g Sos ziołowy () 100 ml Marchew gotowana z olejem () 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ŚNIADANIE: Ryż na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Ser żółty 40 g Jabłko 1 szt 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml OBIAD: Grysikowa () 500 ml Ziemniaki () 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 120 g Sałatka szwedzka () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Data