DIETETYKA KLINICZNA

DOBRY POSIŁEK W SZPITALACH

Data

Śniadanie

Obiad

8.03.2024

ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml
ŚNIADANIE: Płatki pszenne na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Dżem 50 g Mandarynka 2 szt Kakao z mlekiem 250 ml
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Dyniowa z makaronem () 500 ml Ziemniaki 250 g Ryba smażona (Morszczuk) 120 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

7.03.2024

ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku 300 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Chleb Graham 30 g Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 100 g Sałata lodowa 35 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami () 500 ml Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g Sos pomidorowy 100 ml Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

6.03.2024

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Mandarynka
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Ser żółty Mandarynka
Obiad: Zupa z soczewicy i ziemniakami Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki podprawiane -drobno tarte Kompot owocowy z jabłkami
Obiad: Zupa z soczewicy i ziemniakami Ziemniaki Kotlet mielony drobiowy Buraczki podprawiane -drobno tarte Kompot owocowy z jabłkami

5.03.2024

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy Ogórek kiszony
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy Ogórek kiszony
Obiad: Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej z olejem Kompot owocowy z jabłkami
Obiad: Pieczarkowa z ziemniakami Makaron Szynka wieprzowa pieczona Sos pietruszkowy Surówka z kapusty pekińskiej z olejem Kompot owocowy z jabłkami

4.03.2024

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka sołtysa wieprzowa Jabłko
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku Kawa zbożowa z mlekiem Chleb mieszany pszenno-żytni Chleb Graham Masło porcjowane Szynka sołtysa wieprzowa Jabłko
Obiad: Brokułowa z ryżem Ziemniaki Gulasz warzywny z ciecierzycą Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami
Obiad: Brokułowa z ryżem Ziemniaki Gulasz warzywny z ciecierzycą Surówka z marchwi z olejem Kompot owocowy z jabłkami

10.2023 – 02.2024

Data